Privacy in het nieuws

2300 datalekken gemeld in eerste kwartaal

telegraaf.nl - Bij de Autoriteit Persoonsgegevens zijn in het eerste kwartaal van dit jaar ruim 2300 datalekken gemeld. Dat blijkt uit gegevens die de toezichthouder deze week heeft gepubliceerd.Ter vergelijking: over heel 2016 werden bijna 5500 datalekken gemeld, waarvan ruim duizend in het eerste kwartaal.

AP biedt 10-stappenplan voorbereiding nieuwe privacywet

autoriteitpersoonsgegevens.nl - De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft 10 stappen benoemd die organisaties kunnen helpen in de voorbereidingen op de nieuwe Europese privacywetgeving. Vanaf 25 mei 2018 moeten organisaties voldoen aan deze nieuwe wet, de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Privacy: Bedrijf staakt wifi-tracking na optreden van Autoriteit Persoonsgegevens

executive-people.nl - Aanbieder van wifi-trackingtechnologie Bluetrace is gestopt met wifi-tracking in en rondom winkels. Dit meldt de Autoriteit Persoonsgegevens.

Standje voor Lekstroomgemeenten om datalekken

ad.nl - De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft vorige maand de vijf Lekstroomgemeenten op de vingers getikt vanwege twee niet gemelde datalekken.

Gemeente Apeldoorn blundert met privacy

apeldoorndirect.nl - Gemeente Apeldoorn blundert met het versturen van mails naar zorginstellingen. Zorginstanties die betaald worden vanuit de Zorg in Natura krijgen mails van de gemeente Apeldoorn over hun cliënten via hun persoonlijke mailadressen, in plaats van het daarvoor bedoelde, beveiligde Cryptshare. Apeldoorn Direct is in het bezit van een mail met daarin BSN-nummers van cliënten.

Klanten apothekersketen Boots krijgen privégegevens van anderen

bndestem.nl -Klanten van zestig apotheken van de landelijke keten Boots hebben facturen gekregen met privégegevens van andere klanten.

Datalek bij bedrijf dat miljoenen websites online houdt

nos.nl - Cloudflare, een netwerkbedrijf dat ruim 5,5 miljoen websites onder meer beschermt tegen offline gaan tijdens digitale aanvallen, heeft last gehad van een datalek.

Datalek: gegevens 71 cliënten in gevaar na diefstal telefoon ambtenaar

tubantia.nl - De gegevens van 71 cliënten van Werkplein Twente liggen mogelijk op straat. Een telefoon van een medewerker van het Werkplein is eind december gestolen in een stadsdeelkantoor.

Gegevens 8000 kinderen op straat

telegraaf.nl - Bij een digitale inbraak zijn de persoonsgegevens van ongeveer achtduizend kinderen uit Papendrecht buitgemaakt.